2020. március 19., csütörtök

Katolikus hittan 2020. 03. 19.

                                             Kedves Gyerekek!

A kialakult helyzet miatt nem tudjuk, hogy mikor lehetünk újra együtt a hittan órákon. Addig is gondoljatok minden nap a Jóistenre! Nekünk, keresztényeknek benne van minden reménységünk, még az ilyen nehéz időszakokban is. A tananyag mellett ne feledkezzetek el az imádságról! Imádkozzunk egymásért, a bajban lévőkért! Vigyázzatok magatokra, egymásra és embertársaitokra!
Úgy gondolom, hogy év eleje óta sokat fejlődött a hitetek, s a hittan órákhoz való hozzáállásotok, aminek nagyon örülök! Tudjátok, mi Jézus követői vagyunk! Ezért is gondoltam, hogy az elkövetkező órákban is Őt kell egyre jobban megismernünk, hogy követni tudjuk. Beszéltünk arról, hogy most nagyböjt van, ami bűnbánati időszak. Gondolkozzatok el, hogy mi az, ami elválaszt a szeretettől, a jócselekedetektől! A digitális Bibliát fogjuk használni, amiből a megjelölt rész alapján el tudod olvasni a történetet. Az olvasás mellett szeretném, ha megnéznétek a neten a Jézus életőről szóló filmet! Az egyik hosszabb, ennek a címe A názáreti Jézus, a másik rövidebb, ennek a címe Jézus élete Lukács evangéliuma szerint. A filmet folyamatosan nézzétek, a Szentírási részeket minden alkalommal megadom. Mindig imával kezdd a foglalkozást!

Ima: Mi Atyánk...

Tananyag: A csodálatos kenyérszaporítás. Digitális Biblia Jn 6, 1-13. (Ezt kell beírni a keresőbe.)  Ezek a jelölések azt jelentik, hogy hol található a Bibliában ez a történet. A Jn azt, hogy a János evangéliumában, a 6 (nagy szám) azt, hogy a hatodik fejezetben, az 1-13 (kis számok) pedig azt, hogy az egytől tizenharmadik versig találod meg.
Ez a történet arról szól, hogy Isten bármilyen csodára képes, mégis meghív bennünket, hogy segítsünk neki itt a földön, a mi önfeláldozó szeretetünkre is szüksége van. Másrészt pedig arról is, hogy ne pazaroljunk, becsüljük meg még a maradékot is, hiszen sok embernek még a napi betevő falatja sincs meg! Ez utóbbi most nagyon aktuálissá válik...

Feladat: Olvasd el a digitális Bibliából a megadott részt!  Írd le, hogy Te mivel tudnál segíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...