2020. március 26., csütörtök

Katolikus hittan 7. a.  2020. 03. 26.

                                                  Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Kedves gyerekek! Most újra együtt lehetünk egy kis időre, ha nem is személyesen. Ezekben a napokban megtapasztalhatjuk, hogy milyen rossz az embernek „egyedül”, a közösség nélkül. Remélem komolyan veszitek, hogy ezek a napok, hetek, sőt lehet, hogy hónapok nem az üdülésről, a kikapcsolódásról szólnak, hanem az elénk állított feladatok megoldásáról! Tegyétek meg a tőletek telhetőt! Bízok bennetek, habár órákon sokszor tiltakoztatok egy-egy feladat miatt. Most helyt kell állnotok! Most meg kell mutatnotok, legfőképp magatoknak, s a Jóistennek, hogy képesek vagytok a feladatok megoldására, a jó megtételére! Tekintsetek a keresztúton végig kitartó Jézusra! Neki sem volt könnyű, mégis vállalta értünk! Küldök erről képeket:
Ima: A keresztút átelmélkedése (Ez azt jelenti, hogy elgondolkozol azon, hogy te hogyan tudtad volna elviselni, mit tettél volna, most mit tennél, ha hasonló szituációba kerülnél.) Segít az alábbi link:

Tananyag: Jézus bevonul Jeruzsálembe

A hittan órákon próbáltunk Jézus életéről, tetteiről beszélni. (Remélem a filmek valamelyikét elkezdtétek nézni!) Próbáltuk megérteni, hogy miért jött közénk, hogyan követhetnénk. 
Ez a történet arról szól, hogy Jézust királyként fogadják, mikor felmegy Jeruzsálembe, a húsvét ünnepére. (A zsidó húsvét az egyiptomi rabságból való szabadulás ünnepe. A keresztény húsvét Jézus értünk vállalt áldozata által a bűnből való szabadulás, az új életre való feltámadás ünnepe. Ha vele együtt meghalunk a bűnnek, akkor vele együtt élni fogunk az örök boldogságban.) 
Te el tudod fogadni Jézust életed királyának, a szíved trónjára teszed? Ki vagy mi most a szíved királya?

Feladat: Olvassátok el a következő Szentírási részletet! Figyeljetek a szereplőkre, eseményekre!
Lehet, hogy a következő rajzfilmet, amit lent küldök, kicsit gyerekesnek tartjátok, de ebben röviden, egyszerűen végignézhetitek a húsvét történéseit:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...