2020. március 24., kedd

Testnevelés - "labdás" feladatok - 1.rész

Kedves hetedikesek!

Egy kis kézilabda specifikus dobóiskola a mai órára, hogy "labdás" feladatok is legyenek a szobában a konzolos játékokat leszámítva :-)

Nem kell más hozzá,  mint egy halom zokni összegöngyölve, szék, párna, flakonok vízzel, doboz (vagy amit célozni akarsz). 

Környezeted épségére és családtagjaid egészségére ügyelj, ne kergesd őket teljes felfordulásba, mert ez az "órai" tananyag :-)

 Jó szórakozást!

1. feladat

Ülj le a földre. Zoknik legyenek mögötted. Nyúlj hátra a dobó kezeddel egyért, majd célozz egy kb 4-5 méterre lévő dobozba/fazékba/...

2. feladat:

Helyezz egy széket 4-5 méterre eléd! Hasalj le a talajra, a zoknik legyenek a dobó kezed felől. Másik kezeddel támaszkodj a talajra. Egykezes felső dobással célozd a zoknit a szék lábai közé.

3. feladat:

Féltérdelő állásból (Ha jobb kezes vagy jobb lábadon térdelj, bal lábaddal lépj előre és dobáskor azon támaszkodj. Bal kezed a bal térden támaszkodik, jobb térd a talajon.) Egykezes felső dobásból célozz a szék lábai közé.

Tanács: térded alá tehetsz párnát, úgy kényelmesebb.

4. feladat: 

Tegyél a székre egy tárgyat. (Ez lehet üdítős flakon vagy plüss.) Féltérdelő állásból egykezes felső dobással próbáld meg lelőni az adott tárgyat.

5. feladat:

Állj egy lábon! (Dobókézzel ellentétes láb legyen az.) A zoknik legyenek melletted a dobó kezeddel megegyező oldalon. Dobókezeddel megegyező lábad emeld fel. Hajolj le a zokniért, majd egykezes felső dobással találd el a széken lévő tárgyat.

6. feladat:

Ugyan az, mint az előző, csak a támasz lábad alá tegyél párnát, és így próbáld végrehajtani a feladatot!

7. feladat:

...és fordítva:

Most próbáld ki 1-6 ig a feladatokat azzal a kezeddel is, amit eddig nem használtál. Azaz, jobb kezesek bal kézzel dobnak, bal kezesek pedig jobb kézzel

Mellékelek egy videót, ami szemlélteti a feladatokat. Aki kedvet érez, a többi gyakorlatot is megcsinálhatja, ami a videóban szerepel.

"Katt" lentebb


Utóirat: 

4-5 zokni elég

Minden feladat, 4-5 dobás, ha kedved van csinálhatsz többet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...