2020. április 2., csütörtök

Katolikus hittan 7. a 2020. 04. 02.
                                            Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Drága Gyerekek! A következő pár sort minden hittanosomnak írom, osztálytól függetlenül. Túl vagyunk már a kezdet nehézségein. Gondolom, hogy mindenki dolgozik becsülettel! Most egyre nagyobb szigorúság van körülöttünk, egyre fegyelmezettebnek kell lennünk. Bezártnak érezzük magunkat, de van egy jó hírem!  A falakon kívül Isten és a jó angyalok küzdenek értünk a gonosszal! Ne féljetek, hanem imádkozzatok, bízzátok magatokat az Úrra, s kérjétek mindenben a segítségét! Ferenc pápa megáldotta az egész világot, Magyarországot pedig püspökeink újra felajánlották a Szűzanyának, úgy, mint egykor Szent István király. Nagy próbatétel ez az időszak az emberiségnek, de az Istenben bízóknak minden a javukra válik! Engem is bátran megkereshettek, ha személyesen szeretnétek velem valamit megbeszélni. Messengeren elérhető vagyok. Biztatlak benneteket arra is, hogy nézzetek Szentmisét! Több adón, a neten is közvetítenek minden nap, de az biztos, hogy vasárnap a Duna tévén 9 órától mindig részt vehettek, legalább lelkileg az Isten dicsőítésében.  Azt is mindannyiótoktól kérem, hogy imaként, húsvétig, az alábbi éneket tanuljátok meg, hogy majd ha elmúlt a vész, akkor a feltámadt Jézussal együtt, új életre, új hitre térve, örömteli szívvel, közösen énekelhessük el!

Ima: https://www.youtube.com/watch?v=K6a7qiKkTA8

Tananyag: Az utolsó vacsora. Jézus halála és feltámadása

Itt küldöm a nagyhét eseményeit, tanulmányozd, hogy melyik nap mi történt!
https://metropolita.hu/2018/03/nagyhet-melyik-nap-mi-tortent-jezussal/

A Lk 22 Szentírási rész arról szól, hogy Jézus, mielőtt keresztre feszítették, összeült tanítványaival, hogy megülje az ószövetségi húsvétot, melyen az egyiptomi rabságból való szabadulást ünnepelték.
Ezen a napon alapította meg az új és örök szövetséget az egész emberiséggel, minden emberrel, aki elismeri, s elfogadja az Ő életáldozatát, mellyel megszabadított minket a bűn rabságából, s visszaszerezte számunkra az örök boldogság lehetőségét. Ekkor hagyta meg az Oltáriszentségben az Ő jelenvalóságát a kenyér és a bor színe alatt. Micsoda fantasztikus dolog, hogy így maradt köztünk, hiszen így mindenki tud vele találkozni akár minden nap az Oltáriszentségben. Jelen van valóságban abban az aprócska kenyérben, s borban, s ez a kenyér nem a testünket, hanem a lelkünket táplálja.
Ebben a Szentségben magához ölel Jézus, egyesülhetünk vele, s  erőt ad a mindennapokban.
A 23-24-es fejezetben pedig az értünk vállalt kínszenvedésének, halálának, s dicsőséges feltámadásának történetét olvashatod el. Jézus azt mondta, ha vele együtt meghalunk a bűnnek, akkor vele együtt élni fogunk az örök életben! Amen

Feladat: Olvasd el a Lk 22, 23, valamint a 24-es fejezeteket! Keress képeket az Oltáriszentségről, a feltámadt Jézusról, s ragaszd be a füzetedbe, vagy készíts egy összeállítást neten! Majd ha lesz rá lehetőség, akkor mindenkiét megnézzük. Vállalj Te is áldozatot másokért!
https://szentiras.hu/SZIT/Lk22 Figyeljetek a helyszínre, a szereplőkre és az eseményekre!
https://szentiras.hu/SZIT/Lk23
https://szentiras.hu/SZIT/Lk24
                                     ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
https://www.youtube.com/watch?v=SbOgXIovjqY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...