2020. április 23., csütörtök


Katolikus hittan 7. a 2020. 04. 23. 
                                                  Feltámadt Krisztus alleluja!
Erre a válasz: Valóban feltámadt, alleluja, alleluja! Kedves Gyerekek! Elmúlt húsvét, de még a húsvéti időben vagyunk. Vigyétek hírül minden embernek a feltámadás örömét! „Imádkozzatok, imádkozzatok, szüntelenül imádkozzatok!” – így biztatja a látnokokat a Szűzanya minden megjelenésekor. Nagyon fontos, hogy mi is imádkozzunk, az imának nagy ereje van! A múlt órai anyagban Csaba testvér gondolatait nem lehet megjeleníteni, ezért másikat küldök: https://www.youtube.com/watch?v=wqF277bn3bE&t=682s
Ima: Győzelemről énekeljen…:https://www.youtube.com/watch?v=GIUbcA61hdI
Tananyag: Irgalmasság vasárnapja, irgalmasság cselekedetei, irgalmasság rózsafüzére
A húsvét utáni vasárnap az irgalmasság vasárnapja. Húsvét misztériuma magában foglalja Isten irgalmasságát, hiszen ő inkább meghalt értünk, csak hogy mi ne vesszünk el örökre. Megszabadított az örök haláltól! Egy lengyel apácának, Szent Fausztina nővérnek 1931-ben megjelent az Úrjézus, s kérte, hogy a húsvét utáni vasárnap legyen az irgalmasság vasárnapja. (Ezt csak Szent II. János Pál pápa hirdette ki 2020-ban.) Folyamatos imádságra, s szeretetcselekedetre sarkallta a bűnösök megtéréséért. Megmutatta neki a pokol borzalmait is. Kinyilatkoztatta az irgalmasság rózsafüzér imádságát, s megbízta annak elterjesztésével. Egy képet is kellett festenie az irgalmas Jézusról.
Ezt a képet már többször mutattam nektek:
Isten irgalmasságát mi is tudjuk közvetíteni embertársaink felé! Ezeket az irgalmasság testi-lelki cselekedeteiben foglalta össze az Egyház. Ezt mindannyiunknak ismerni, s tenni, tenni kell!
Feladat: Tanuld meg az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit! Gyakorold minden nap valamelyiket!
Imádkozd el a héten legalább kétszer az irgalmasság rózsafüzérét! (Elsősök egyszer, Hiszek egy nélkül.)
Bevezetésképp: Hiszek egy…; Mi Atyánk…; Üdvöz légy…
A nagy szemekre: Örök Atya, felajánlom neked, a Te szeretett fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak, testét és vérét, lelkét és istenségét, engesztelésül bűneinkért, és az egész világ bűneiért.
Kis szemekre: Jézus fájdalmas szenvedéséért irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Végén 3x: Szent Isten, Szent erős Isten, Szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk és az egész világnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...