2020. április 30., csütörtök

Katolikus hittan 7. a  2020. 04. 30. 

                                              Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Áldjad lelkem Máriát, Üdvözítőnk Szent Anyját! Húsvét a megváltásunk ünnepe. Sokat beszéltünk Jézus szenvedéséről, feltámadásáról. Az evangéliumok részletesen leírják mindezt. Nagyon keveset lehet olvasni a Szentírásban Máriáról, Jézus édesanyjáról, pedig az Ő igenje, élete, szenvedése szintén jelentős megváltásunk szempontjából. Alázatos lelkülete hozzájárult Isten nagy művéhez.
Ima:
Tananyag: Anyák napja. Istennek Szent Anyja, Rózsafüzér, Mária dogmák
Közeledik anyák napja. Minden évben megünnepeljük ezt a napot, május első vasárnapján. Miért vagyunk hálásak az édesanyáknak? Ők azok, akik a szívük alatt hordoznak, akik óvnak, ápolnak, akik nagyon-nagyon szeretnek bennünket. Legyünk hálásak édesanyánknak, ne szomorítsuk, segítsünk neki, gondozzuk, vigyázzunk rá, ha megöregszik! Sajnos van akinek nincs édesanyja, vagy nem törődik vele, Ő bátran fordulhat Jézus édesanyjához. Mi katolikusok valljuk, hogy nekünk nem csak földi, hanem égi édesanyánk is van, hiszen Jézus a kereszten Máriára bízta az emberiséget, így Ő mindannyiunk égi édesanyja lett! Bátran kérhetjük a segítségét, úgy, mint egy jó édesanyának, mert neki minden földi gyermeke fontos.  Szűz Mária Magyarország királynéja is, mivel Szent István király, halála előtt, felajánlotta neki hazánkat. Ezt a felajánlást püspökeink ebben az évben megismételték. Imádkozhatunk hozzá, hisz Ő minden kérésünket Isten elé viszi! Május a Szűzanya hónapja, ilyenkor az Egyház közösen imádkozik Máriához. 
Szűz Mária minden jelenésekor kéri, hogy imádkozzuk a rózsafüzért. Ebben az imában is Istenhez fohászkodunk, hiszen minden titok Szent Fia életére, szenvedésére, halálára, feltámadására, mennybemenetelére irányul. Ismerjük, de a biztonság kedvéért elküldöm a titkokat.
A Katolikus Egyház hitigazságokat, dogmákat nyilatkoztatott ki Máriáról. Ezeket az alábbi linken megtalálod. A négy fő hitigazság: Isten anyja; Szűzszülő; Szeplőtelenül fogantatott; Testestől mennybe vétetett.   
Feladat: Engedelmeskedj, segíts édesanyádnak! Készíts neki egy szép rajzot, esetleg valami kis meglepetésajándékot! (Diszdoboz , tűpárna, stb.) Ha még nem tudod, akkor tanuld meg a rózsafüzér titkait! Válassz ki egy titkot, s azzal mondj el legalább egy tizedet édesanyádért! (Lehet többet is!) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...