2020. május 7., csütörtök

Katolikus hittan 7. a 2020. 05. 07.

                                             Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Kedves Gyerekek! Szomorú vagyok, mert még most sem küldte el mindenki a húsvéti beszámolót, pedig csak ezt az egyetlen feladatot kértem vissza. Aki még nem teljesítette, Ő haladéktalanul küldje a messengeren! Gabi Tamasik néven vagyok fent.
Remélem, hogy anyák napján igazán kedvesek, előzékenyek, segítőkészek voltatok édesanyátokkal? Elimádkoztátok a tizedet?
Ima:
Tananyag: Az Egyház pásztorai
Az elmúlt hét végén volt a jó pásztor vasárnapja. Jézus a jó pásztorhoz hasonlította magát, aki tereli, vezeti nyáját, megvédi, még az életét is adja juhaiért. Mielőtt visszament az Atyához, rábízta a tanítványaira az örömhír továbbadását, küldte őket minden néphez. Ők lettek az apostolok. Pétert kiválasztotta közülük, Ő lett az Egyház vezetője. a vezetést.  Tanultunk arról, hogy a mester már élete során meghívta azokat, akiket később küldeni akart az emberek közé, pünkösdkor elküldte a Szentlelket, hogy megerősítse Őket, s hogy elinduljon az Egyház élete.
Magyar katolikus egyház – WikipédiaA keresztény egyház a korai középkorban - ppt letölteni
A szerzetesek egész életüket Isten, s embertársaik szolgálatára szentelik. Vásárhelyen a Domonkos Nővérek élnek.
Feladat: Írd le, hogy ki most a pápánk, egyházmegyénk püspöke, kik Vásárhely papjai! Keress információt a nővérekről, s írj róluk egy fogalmazást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...