2020. május 14., csütörtök


Katolikus hittan 7. a 2020. 05. 14.
              
                                          Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Kedves Gyerekek! Május a Szűzanya hónapja, az Egyház közösen imádkozik Máriához. Most arra kérlek benneteket, hogy az alábbi linken lévő litániát imádkozzátok el ti is a hívekkel!
Ima: Lorettói litánia: http://oratio.hu/l-maria01.php
Az alábbi linken gyakorló feladatokat találsz, első osztálytól felsőig. Érdemes megnézni, kipróbálni az alsóbb osztályok feladatait is, mert azzal ismételed a régebbi tananyagot!
Tananyag: Jelképek, a szentség fogalma
Az elmúl órákon sokat megtudtunk Jézus életéről, cselekedeteiről, értünk vállalt szenvedéséről, arról, hogy a tanítványai által az örömhír elterjedt az egész világon, s az apostolok utódai a mai napig őrzik, s terjesztik Jézus tanítását. Jézus visszament az Atyához, de hagyott jeleket, melyben felfedezhetjük Isten valóságát.
Mik a jelek? A jelek valamit közölnek, közvetítenek. Te is jól ismersz jeleket, jelöléseket.
Rajzolj le párat! Ha egy márkának a jelét látod, már tudod is, hogy melyik termékről van szó. Ha egy közlekedési tábla van előtted, megmutatja, hogy merre kell menned, mit kell csinálni. Ha halálfejet látsz valamin, akkor biztos nem eszed, vagy iszod meg, sőt hozzá sem nyúlsz, mert veszélyes számodra!
Jézus is jeleket hagyott, méghozzá azért, hogy életünk eseményeinél mindig emlékezzünk arra, hogy velünk van, s szeret minket az Isten. Ezek a szentségek. A szentségek Isten irgalmas szeretetének látható jelei a világban. A Katolikus Egyház hét szentséget ismer el, melyet Jézus alapított: keresztség,bűnbánat, Oltáriszentség, bérmálás, házasság, egyházi rend, betegek kenete.
                                          Szentségek – Kereloszentpali Plebania
Feladat: Tanuld meg, hogy melyik a hét szentség! Te részesültél már valamelyikben? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...