2020. május 21., csütörtök


Katolikus hittan 7. a 2020. 05. 21.

                                           Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Kedves Gyerekek! Több órán volt már, hogy minden osztálynak szinte ugyanazt küldtem. Ez is most egy olyan téma, melyet szeretném, ha mindannyian megismernétek. Tudjátok, hogy május a Szűzanya hónapja, Ő a mi égi édesanyánk. Mária mindig a szívén viseli az emberek sorsát. Azt szeretné, hogy mindenki eljusson Szent Fiához, közben jár értünk. Többször, több helyen megjelent azóta, amióta Jézus magához vette a mennybe, azért, hogy figyelmeztessen minket:  bánjuk meg bűneinket, s higgyünk! A mai napig küld üzeneteket, megtérésre biztat. A világ most válságban van, nagy szükségünk van az imádságra, s Mária segítségére.
Tananyag: Fatimai jelenés
Május 13-án volt az évfordulója a fatimai jelenésnek, ezért a mai órán erről szeretnék nektek beszélni. Fatima Portugáliában van. Ebben a kis faluban, az első világháború alatt 1917-ben, három pásztorgyereknek jelent meg Szűz Mária, akiket arra kért, hogy imádkozzanak, s hozzanak áldozatot a bűnösök megtéréséért. A három kisgyermek elvállalta ezt a nagy feladatot, sok lemondást, szenvedést kellett megélniük, s mindezt felajánlották embertársaikért. Nagyon szépen feldolgozták az Ő történetüket, az alsósoknak küldöm a rajzfilmet, a felsősöknek pedig a teljes filmet.
Rajzfilm a fatimai jelenésekről, alsósoknak:
Előadás a fatimai jelenések 100. évfordulóján, 2017-ben. (Ezt nagyobbaknak ajánlom, de alsósok is megnézhetik):
Film a fatimai jelenésekről, felsősöknek: 
Feladat: Nézzétek meg a történetet! Az alsósok imádkozzanak el három Üdvözlégyet, a felsősök pedig egy tized rózsafüzért! Hozzatok valamilyen áldozatot, magatok, családotok, s a bűnösök megtéréséért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...