2020. június 8., hétfő

Angol - Dóri néni csoportja 2020. június 8.

Dear Students,

How are you? I hope you are all okay. This was a crazy school year, right?
I know that it's almost over and summer is coming, but I have a very important task for you today!!




Ez egy rendhagyó tanév volt, ugye? A koronavírus miatt hirtelen bevezetett online tanítás-tanulás mindenkinek szokatlan volt, de megcsináltuk! ...lassan, de biztosan elérünk a tanév végéhez! 

Gondolkoztatok rajta, hogy mi minden történt ez alatt a majdnem három hónap alatt? Neked milyen volt? Van amit másképp csinálnál? Mit tanultatok ebből az időszakból? Vonjuk le, hogy mik a tanulságok!
A mai órán ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre szeretném, ha válaszolnátok!

1) Now, it's your turn!

Közeledik a tanév vége és a tanáraitoktól visszajelzést fogtok kapni (jegyek formájában) az éves teljesítményetekről. Most arra kérlek titeket, hogy ti is adjatok visszajelzést arról, hogy hogyan éltétek meg ezt a koronavírus miatt kialakult helyzetet és kifejezetten kíváncsi vagyok, hogy hogyan tetszettek az angol feladatok. 

Miért fontos ez? Még nem tudhatjuk mit hoz a jövő, lehet máskor is online kell iskolába járnunk, ezért jó lenne, ha tudnánk mi vált be és min kellene még dolgozni a jövőben.  

A kérdőív teljesen anoním, tehát nem fogom látni a neveket, hogy ki milyen választ adott.



2) Lessons from Covid-19

Mik a tanulságai ennek az időszaknak? Nézzünk meg néhány tanulságot angolul, fordítsd is le őket! Egyetértesz ezekkel az állításokkal?

  • Life is short.
  • Health is wealth.
  • Jobs are temporary.
  • Sometimes less is more.
  • Always save money.
  • Find the joy in all things.

Best wishes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...