2021. március 22., hétfő

Angol Dóri nénivel - 2021.03.22.

  Dear Students,

Today you are going to practise the useful expressions and the new grammar we talked about last time (agreeing).
(Gyakoroljátok a kifejezéseket és az új nyelvtant, amiről online órán beszéltünk!)

Topic: agreeing with so and neither

1) Useful expressions

  • Nézd át újra a hasznos kifejezéseket a történetből!

  • Oldd meg ezt a feladatot!          GAME 1

  • Workbook p. 30, ex. 2. (Mf.: 30.old./2. f.) - A munkafüzetben összekeveredtek a kifejezések szavai, tedd őket sorrendbe!

2) Agreeing with so and neither

Ismételjük át az egyetértés kifejezéséről tanultakat! A füzetedbe másold le a következő vázlatot! (Használj te is színeseket!)

  • Gyakorolj ezzel a kvízzel! Tudod, úgy csináltuk órán, hogy először eldöntöttük, hogy állító vagy tagadó mondatról van szó. Ha állító, akkor 'So'-val kezdtük a választ, ha tagadó mondat, akkor pedig a 'Neither'-rel. Ezután meg kell keresni a segédigét a mondatban (ha van) és az alapján kell befejezni az egyetértő választ.
  • Workbook p. 31, ex. 4 (Mf.: 31./4.) - A munkafüzetben is gyakorolj a 4. feladattal. Egészítsd ki a válaszokat a megfelelő segédigékkel!

A füzetbe írt vázlatodról készíts képet és küldd el e-mailben (berenyi.dorottya@vargatamas.hu) vagy Teams-en! A munkafüzeti feladatokról nem kell, azokat szerdán ellenőrizzük le!

Best wishes,
Dóri néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Angol-Anikó néni

   Dear Students! Homework:  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2016/Idegennyelvimeres...